11. krog futsal lige

22nd Jun 2015 Novice

K team je šele v enajstem krogu oddal prve točke, na derbiju z drugouvrščenimi (Outsider ŠD Struge) ni bilo zmagovalca. V deževnem vremenu sta ekipi prikazali dobro, borbeno in na trenutke tudi grobo igro, na koncu pa se je tekma končala z 2:2. Prvi so preko najboljšega strelca lige (Mitja Kovačevič) zadeli K-teamovci, a le štiri minute kasneje je zadel še drugi najboljši strelec lige – Matija Boben in izid izenačil. V drugem polčasu so v vodstvo prešli “outsiderji”, strelec je bil Silvo Blatnik. Za končni rezultat je poskrbel Primož Padar, le pet minut pred koncem. K team je tako dobro odbil prvi napad v boju za končno zmago.

V naslednjem, zadnjem spomladanskem, krogu je Outsider prost, K team pa igra zadnjo tekmo proti ekipi ŠD Dobrepolje Snežak. Pričakujemo spet lepo predstavo. V prvem medsebojnem obračunu so gladko, s 3.0, slavili K teamovci in Snežaki bodo zagotovo poskušali popraviti slab vtis. Po seriji zmag v zadnjih krogih so lahko optimistični in gotovo bodo dobro izzvali vodečo ekipo.

Sicer pa so se preostale tekme enajstega kroga končale z relativno visokimi zmagami. Futsal klub Dobrepolje je s 5:1 premagal zadnje čase precej razglašen Galaxy team. Po dvakrat sta zadela Žan Marolt in Kevin Strnad, en gol je dodal Miha Babič. Za Galaxy team je častni zadetek dosegel Andraž Nose.

Mlajša ekipa Futsal kluba ni našla recepta za ekipo ŠD Dobrepolje Snežak, ki je bil prepričljivo boljši (5:0). Med strelce se je vpisalo kar 5 različnih igralcev.

V zadnji tekmi so igralci ŠD Predstruge nakazali, da bi lahko pripravili presenečenje, a na koncu več od častnega poraza (1:4) niso zmogli. Po prvem zadetku Boštjana Strnada so sicer hitro izenačili, a nato jim je v zadnjih desetih minutah pošla sapa, Mali je še enkrat zadel, poleg njega pa še Matej Strah in Tine Klinc in tako se je tehtnica nagnila na stran ekipe Bar Majolka ŠD Ponikve.

Na lestvici večjih sprememb ni bilo. Zelo se gosti prostor tik pod vrhom. K teamu tako tesno sledijo kar štiri ekipe, ki so znotraj treh točk. K team ima s tekmo manj 3 točke prednosti. Vsaka tekma med ekipami iz prve peterice bo tako za nadaljevanje ključna. Zasledovalci si ne smejo več privoščiti napak, K team lahko še.

Podobno napeto je na lestvici fair playa, kjer trenutno najbolje kaže Snežakom, tesno za petami pa sta ekipi  ŠD Predstruge in Futsal klub Dobrepolje – mladi.

Še tesneje je stanje na lestvici najboljših strelcev. Mitja Kovačevič in Matija Boben vodita s po 11 goli, le gol manj pa imata Jože Padar in Janko Pene.

V petek, 26. 6., bo v Predstrugah na sporedu zadnji spomladanski krog. V boju ekip prve peterice se bosta pomerila K team in ŠD Dobrepolje Snežak. Na sporedu bosta tudi dve zanimivi tekmi (KMN Zapotok : Bar Majolka ŠD Ponikve in ŠD Predstruge : Galaxy team), medtem ko bi morala biti tekma med obema ekipama Futsal kluba bolj formalnost in priložnost za novo nogometno zorenje “tamalih”.

Vabljeni!