14. krog futsal lige

30th Avg 2015 Novice

Sobota, 29. 8., je bila rezervirana za okrnjeni, 14. krog dobrepoljske futsal lige. Tekma med ekipama KMN Zapotok in Outsider ŠD Struge je bila namreč na željo slednje preložena na naslednji krog.

Tako se je začelo s predvideno drugo tekmo med ekipama K team ŠD Kompolje in Galaxy team. K team ni imel težav in v slogu letošnjih iger prepričljivo zmagal s 5:1. Nasprotniki zaenkrat zaman čakajo na kak spodrsljaj.

Prvi derbi ekip s podobnim izkupičkom (ŠD Predstruge in Futsal klub Dobrepolje mladi) je postregel s tesno zmago “Štacjonarjev”, ki so tako prevzeli 6. mesto.

Za konec pa spet obračun “top 5” ekip. Očitno igralci ŠD Dobrepolje Snežak po visoki zmagi v 13. krogu kar letijo po igrišču. Prikazali so odlično in zbrano igro, v kateri je “vse štimalo”. Igrali so domiselno, za futsal presenetljivo veliko z žogo po zraku, a si pripravili veliko lepih priložnosti. V prvem polčasu sta zadela Kristjan Petrušen in Jože Padar, v drugem polčasu pa sta mreži mirovali. Vratar Futsal kluba Babnik je bil sicer premagan več kot dvakrat, a je bil okvir vrat očitno njegov zaveznik. Ob glasnih vzdihih na tribuni se je vratnici kar trikrat uspelo “postaviti” na mesto, kamor je proti golu usmeril žogo eden od “snežakov”. Tudi na drugi strani je vratnica uspela “ubraniti” en strel Futsal kluba. Tako je do konca ostalo napeto, a zaslužene zmage se je veselila ekipa ŠD Dobrepolje Snežak.

Za napetost prvenstva je bila to dobrodošla zmaga, saj so se po točkovnem izkupičku izenačili s Futsal klubom. Imajo pa boljšo razliko v golih in so tako skočili kar na drugo mesto. Futsal klub Dobrepolje ima tekmo več in tri točke manj od vodilnega K teama, ob tem pa še najtežji razpored. Po vrsti se pomerijo s konkurenti “top 5”: Bar Majolka ŠD Ponikve, Outsider ŠD Struge in K team ŠD Kompolje. Bržčas bo prav od njihove forme zelo odvisen končni razplet.

Vsekakor bo še zelo zanimivo do konca, čaka nas še šest derbijev “top 5” ekip.

Na lestvici strelcev še naprej vodita Mitja Kovačevič in Matej Strah (13 golov), le gol za njima je Jože Padar.

Najbolj fair ekipa je trenutno ŠD Predstruge. Imajo kar veliko zalogo “favlov” in le po lastnih neumnostih lahko izgubijo pokal.

Naslednji krog je na sporedu v petek, 4. 9. Odigranih bo kar 5 tekem z derbijem ob 20.00 (Bar Majolka ŠD Ponikve : Futsal klub Dobrepolje).

Vabljeni!