3. krog Dobrepoljske FUTSAL lige

07th Maj 2016 Novice

V petek, 6. 5. 2016, smo na igrišču v Kompoljah videli štiri zanimive tekme tretjega kroga dobrepoljske futsal lige.

Pred tekmami smo imeli še tri ekipe, ki niso oddale točke, po tekmah pa imamo samo še eno. Dve (ŠD Dobrepolje Snežak in ŠD Ponikve) sta uspeli le remizirati, medtem ko je A je to!? Šport design visoko premagal KMN Zapotok (10:2) in tako sam ostal na vrhu lestvice.

Na prvi tekmi so lanski prvaki (tokrat z Mitjo Kovačevićem) dobro začeli in nerazpoložene Snežake potisnili na njihovo polovico. Sadove premoči so kronali z dvema zadetkoma. Snežaki so najboljšo igro pokazali prav ob koncu, ko so v igri z vratarjem uspeli najprej znižati, le 20 sekund pred koncem pa po natančnem strelu Jožeta Padarja tudi izenačiti na 2:2. Šele druga točka K teama in sedma Snežakov.

Sledil je derbi epskih razsežnosti. Vsak sodnik najbrž ob sojenju tekme teh dveh nasprotnikov dobi kak siv las. Tekma polna odličnih potez, čvrstih prekrškov, živčnih kretenj in pripomb. Začelo se je po željah Outsiderja, ki je povedel s 3:1. Zdelo se je, da se bodo Ponikovci težko pobrali, a so imeli na koncu celo priložnost za zmago, ki pa so jo zapravili. Po tekmi se je zdelo, da je večina na tribunah neodločen rezultat označila kot najbolj pravičen glede na videno.

V tekmi ekip, ki še nista zmagali, je bilo veliko napak in raztrgane igre. Končnega uspeha in prve zmage se je veselila ekipa ŠD Predstruge, medtem ko Galaxy team nekako ne more do zmage. Vedno nekaj zmanjka, velikokrat sam zaključek akcij. Glede na mladost ekipe pa imajo še čas za zbiranje točk.

Ekipa A je to!? Šport design se je razletela po igrišču in brez posebnega napora visoko porazila ekipo KMN Zapotok. Na koncu je bilo 10:2, a lahko bi bilo tudi več. Prva res slaba tekma Zapotočanov, ki so z eno točko na predzadnjem mestu.

Na lestvici vodi A je to!?, ki ima 9 točk, sledita ŠD Ponikve in ŠD Dobrepolje Snežak s po sedmimi. Četrti je Outsider, peti ŠD Predstruge, branilci naslova so 6., Zapotok sedmi, Galaxy team pa osmi.

Na lestvici strelcev vodi Kristjan Čož, ki je zadel osemkrat, sledita Gregor Klinc in Mali s po štirimi. V prvih treh krogih je zadelo kar 32 različnih igralcev.

Na lestvici fair playa vodita Galaxy team in ŠD Kompolje – K team, tesno sledi KMN Zapotok.

Naslednji krog bo odigran v petek, 13. maja, na igrišču v Predstrugah.