8. krog futsal lige – krog derbijev

07th Jun 2015 Novice

Približali smo se polovici prvenstva. Osmi krog je postregel z najbolj izenačenimi in zanimivimi obračuni v tem prvem, spomladanskem, delu. Po osmih krogih imamo še vedno neporaženo ekipo (K team ŠD Kompolje), nimamo pa več ekipe brez točke. Ekipa ŠD Predstruge je namreč z zmago nad KMN Zapotok vknjižila prve tri točke in nasprotnike prehitela, obenem pa jih pahnila na zadnje mesto. Tekma se je končala z rezultatom 3:0.

Nekoliko presenetljivo je v prvi tekmi ekipa Futsal kluba Dobrepolje – mladi premagala ekipo Galaxy team. Vsi trije zadetki so padli v prvem polčasu. Končni rezultat – 2:1.

V tretji tekmi je K team pokazal, zakaj je še vedno brez poraza. S 3:1 je zanesljivo premagal ekipo Bar Majolka ŠD Ponikve in jim tako prizadejal že tretji poraz. S tem so se njihove možnosti za to, da do konca ostanejo v igri za naslov (tako kot lani), močno zmanjšale. K team pa bo za potrditev glavnega kandidata za naslov v naslednjem krogu moral premagati še ekipo Futsal kluba Dobrepolje, ki je bila ta krog prosta.

V še enem derbiju je ekipa ŠD Dobrepolje Snežak iskala priključek v boju za najvišja mesta, a jim ob krajši klopi ni uspelo držati tempa ekipe Outsider ŠD Struge. Ti so na koncu zmagali z rezultatom 2:1 in se vrinili na tretje mesto (5 zmag in 2 poraza).

V 9. krogu se bo odigral veliki derbi med prvo- in drugouvrščenimi (K team ŠD Kompolje in Futsal klub Dobrepolje), “outsiderji” se bodo pomerili z mlajšo ekipo Futsal kluba, Bar Majolka ŠD Ponikve z Galaxy teamom, Snežaki pa s KMN Zapotok.

Na lestvici strelcev sta v vodstvu dva K team-ovca: Mitja Kovačevič je zadel devetkrat, soigralec David Gruškovnjak pa osemkrat. Najbolj fair ekipa je trenutno ekipa Futsal klub Dobrepolje – mladi, ki je v sedmih krogih “zbrala” 22 prekrškov.

Pozor: naslednji vikend bosta na sporedu kar dva kroga – v petek deveti in v soboto že deseti!