Četrti krog futsal lige Dobrepolje

09th Maj 2015 Novice

Četrti krog futsal lige je bil po dvotedenskem premoru odigran v petek, 8. maja. Na igrišču ŠD Kompolje smo videli štiri zanimive tekme.

Glavni poudarki: rekordno število avtogolov, odlična vratarska predstava Gašperja Krajca (KMN Zapotok), odličen derbi in prvi poraz ekipe Bar Majolka ŠD Ponikve.

V prvi tekmi smo videli zanimivo in dinamično predstavo z malo goli. Za to je v največji meri poskrbel vratar ekipe KMN Zapotok, Gašper Krajec, ki je s svojimi obrambami spravljal v obup igralce K team-a in navduševal gledalce. Po ostrem predložku Mitje Kovačeviča pa so igralci K teama le srečno zadeli (žogo je v gol potisnil nasprotni igralec) in izkazalo se je, da je bil ta zadetek tudi edini na tekmi. Ekipa K team ŠD Kompolje tako ostaja neporažena, igralce iz Zapotoka pa v prihodnje čaka nekoliko lažji razpored.

Sledila je razburljiva tekma med ekipama ŠD Dobrepolje Snežak in Galaxy team. Brez Kristjana Petrušna so bili snežaki oslabljeni, a na koncu le uspeli streti žilave galaktike, ki so se dvakrat vrnili po zaostanku. Tudi na tej tekmi sicer ni šlo brez avtogolov in razburjenja. Galaktiki so prav v zadnjih sekundah celo uspeli nevarno streljati in oplaziti okvir vrat, a ostalo je pri rezultatu 3:2 za Snežake.

Najmanj razburljiva tekma je bila tista med Futsal klubom Dobrepolje in ekipo ŠD Predstruge. Igralci Futsal kluba so hitro prevzeli pobudo in premoč kronali s xxx zadetki. Vratar Babnik je moral sicer kar nekajkrat posredovati, a premagati se ni dal. Futsal klub ostaja brez poraza, ŠD Predstruge pa brez zmage.

Derbi kroga je bil odigran ob koncu kroga pred številnimi gledalci. Kot ose oblečeni in živahni igralci Outsiderja so se pomerili z bolj izkušeno ekipo Bar Majolka ŠD Ponikve. Že ob pogledu na igralsko zasedbo obeh ekip je bilo jasno, da nas čaka odlična tekma. In tako je tudi bilo. »Ponikovci« so poskušali igrati svojo igro z odličnim pregledom in »grajenjem« pred golom nasprotnikov, »outsiderji« pa so poskušali igrati hitro, saj so mlajši in hitrejši. V prvem polčasu so dvakrat iz neposredne bližine zadeli »ponikovci«, enkrat pa je odličnega vratarja Jureta Potočarja uspelo premagati »outsiderjem«. Jure Potočar je medtem uspel ukrotiti še veliko nevarnih strelov.

V drugem polčasu so »outsiderji« prestavili še v višjo prestavo in rezultat izenačili. Sledilo je kar nekaj razburjanja in vročih besed na igrišču in sodnik je moral zbrati vso koncentracijo, da je po več kot dveh urah sojenja uspel ohraniti mirno kri in trezno presojo. Za tretji gol »outsiderjev« smo videli bržkone letos najlepšo akcijo, ki je izvabila aplavz gledalcev. V zadnjih minutah je bilo pestro, »ponikovci« so se na vse pretege trudili izenačiti, pri tem pa v zadnji minuti naredili prekršek preveč in Urban Boben je iz kazenskega strela postavil končni rezultat (4:2). To je bil prvi poraz ekipe Bar Majolka ŠD Ponikve, Outsider ŠD Struge pa potrjujejo, da so v popolni postavi lahko resni kandidati za končni naslov.

Peti krog bo na sporedu v petek, 15. 5., v Strugah.