Dobrepoljska futsal liga 2018

30th Jun 2018 Novice

V prejšnji številki Našega kraja ste lahko brali o prvih treh krogih letošnje futsal lige, tokrat navajamo nekaj utrinkov do vključno 8. kroga. Naredile so se že precejšnje razlike na lestvicah, tekmovanje pa še vedno poteka v športnem duhu. Največ je doslej pokazala ekipa Okrepčevalnica Zora ŠD Kompolje.

Bojan Novak

Četrti krog je bil odigran 25. maja na igrišču v Strugah. Najprej je tekmo ekip brez zmage tesno dobila ekipa Outsider ŠD Krajna. Z 2 : 1 so premagali ekipo Wicked klapa. V derbiju vodilnih ekip je ekipa Okrepčevalnica Zora ŠD Kompolje tesneje, kot kaže končni rezultat, premagala ekipo ŠD Dobrepolje Veliki snežak (6 : 1). Ekipa ŠD Predstruge Bar na štacjon je nekoliko presenetljivo premagala ekipo ŠD Ponikve Bar Majolka (5 : 3).

Peti krog (1. 6. 2018) se je začel z zanimivo tekmo med ekipama ŠD Dobrepolje Veliki snežak in KMN Kot & Harlekin. Z minimalno zmago (1 : 0) je ekipa ŠD Dobrepolje naredila velik korak proti boju za prvo mesto. Drugo zaporedno zmago je zabeležila ekipa ŠD Ponikve Bar Majolka, ki je morala priznati premoč ekipi z druge strani doline, vodilni ekipi Okrepčevalnica Zora ŠD Kompolje (3 : 2). V zadnji tekmi večera je ekipa Outsider ŠD Krajna pokazala več od ekipe ŠD Predstruge Bar na štacjon ter zmagala z rezultatom 3 : 1.

V Predstrugah je bil 8. 6. odigran šesti krog, ki se je začel na suhem, končal pa na mokrem asfaltu. Zelo dinamična in zanimiva tekma med ekipama ŠD Predstruge Bar na štacjon in Wicked klapa se je končala s pravičnim remijem (2 : 2). Vodilna ekipa iz Kompolj je upravičila vlogo favorita proti ekipi Outsider ŠD Krajna (5 : 1), ekipa KMN Kot & Harlekin pa je prikazala odlično igro in ekipi Ponikev zadala še tretji zaporedni poraz (7 : 2)

Sedmi krog (15. 6., Kompolje) je gostila vodilna ekipa, Okrepčevalnica Zora ŠD Kompolje, in v prvi tekmi večera gladko odpravila ekipo iz Predstrug (7 : 1). Aljaž Bambič je dosegel kar tri zadetke. V drugi tekmi je ekipa ŠD Ponikve Bar Majolka malce presenetljivo premagala ekipo ŠD Dobrepolje Veliki Snežak, ki ji ni uspelo najti poti do nasprotnikove mreže. Rezultat je bil 2 : 0. Ekipa KMN Kot & Harlekin ni imela težav z ekipo Wicked klapa, saj je zadela kar šestkrat, le enkrat pa pobrala žogo iz svoje mreže.

V petek, 22. 6., so se igralci zbrali v Strugah na tekmah osmega kroga. Na prvi tekmi je Outsider ŠD Krajna malce presenetljivo premagal ekipo ŠD Ponikve Bar Majolka (6 : 2). Sledila je izenačena tekma med ekipama ŠD Dobrepolje Veliki snežak in Wicked klapa. V napeti končnici so nekaj več znanja in sreče pokazali prvi in z zadetkoma Mihe Černeta slavili z 2 : 0. Ekipa ŠD Predstruge Bar na Štacjon se je odlično upirala favorizirani ekipi KMN Kot & Harlekin, ob koncu pa le morala priznati premoč (3 : 4).

Rezultati in lestvica.