Ekipa ŠD Ponikve zeleno-beli prvak dobrepoljske futsal lige 2019

11th Okt 2019 Novice

Letošnja dobrepoljska futsal liga je bila zanimiva kot že dolgo ne. Že veliko število sodelujočih ekip je napovedovalo nepredvidljive in zanimive tekme, zelo pa se je ves čas zapletalo tudi na samem vrhu lestvice. Po odigranih 16 tekmah in odlični igri predvsem v zaključnem delu se je naslova veselila mlajša ekipa ŠD Ponikve. Tesno je bilo tudi v ostalih razvrstitvah.

Bojan Novak

Zanimivo in napeto. Tako bi lahko opisali dogajanje v letošnji ligi. Do samega konca, pravzaprav do zadnjega sodnikovega žvižga. Ne zgodi se namreč pogosto, da o naslovu odloča prav zadnja odigrana tekma. Letos se je z derbijem med prvo- in drugouvrščeno ekipo (ŠD Ponikve zeleno-beli in A je to!? Avtoelektrika Andolšek) dokončno vse postavilo na svoje mesto. Vodilna ekipa po spomladanskem delu (A je to!? Avtoelektrika Andolšek) je jesenski del odigrala slabše in nanizala nekaj slabih izidov, kar so brez oklevanja izkoristili mladi igralci iz letos nove ekipe ŠD Ponikve. Ti so v celi ligi le enkrat izgubili in dvakrat remizirali, na preostalih tekmah pa so odšli z igrišča z nasmehom. Ob tem je zanimivo, da niso bili ne po številu danih ali prejetih zadetkov najboljši, a so z veliko željo in pravimi potezami znali tekme obrniti sebi v prid. Pred začetkom tekmovanja sta na poznavalskih tablicah najvišje kotirali ekipi A je to!? Avtoelektrika Andolšek in Okrepčevalnica Zora ŠD Kompolje, vendar je rek Kjer se prepirata dva,tretji dobiček ima še enkrat potrdil, da se ga niso spomnili na pamet.

Zelo zanimiv je bil tudi boj za tretje mesto in najmanjši pokal. Tudi tu je odločitev padla čisto na koncu, na zadnjih tekmah obeh vpletenih ekip. Še bolj dramatično, vse je bilo odločeno z zadetkom v zadnji minuti tekme Okrepčevalnica Zora ŠD Kompolje : ŠD Ponikve. Kompoljci so izgubili dve točki in tretjega mesta se je veselila ekipa ŠD Račna, ki je skozi celo sezono pretila vsem najboljšim ekipam. Bila je to tudi ekipa, ki je edina od ekip, ki ne prihajajo iz naše občine, mešala štrene pri vrhu. Vse ostale ekipe od drugod (KMN Kot&Harlekin, NK Rob Strehe Škof, ŠD Prikaz – risi in del tekmovanja tudi ŠD Brezovo) so osvojila mesta v drugem delu lestvice. Zadnja pa je celo med tekmovanjem izstopila iz lige, ker je bila večkrat odsotna, kar ji ni ravno v ponos.

Prvo polovico končne lestvice zasedata tradicionalni ekipi ŠD Ponikve, ki je kljub dvomljivcem s svojimi izkušnjami in borbenostjo prekrižala načrte mnogim ekipam. Neposredno je vplivala tudi na končni razplet pri vrhu, saj je z zmago nad ekipo A je to!? Avtoelektrika Andolšek prispevala k znižanju njene prednosti, z zadetkom tik pred koncem pa jo zagodla še Kompoljcem, da so ostali brez pokala za tretje mesto. Kaj reči o ekipi Outsider ŠD Krajna, ki je v dobrepoljski ligi doživela že vse možno? S kadrom, ki so ga imeli na voljo, so bili težak nasprotnik vsaki ekipi, a kaj več od šestega mesta letos ni bilo dosegljivo.

V drugem delu lige je bila ekipa KMN Kot&Harlekin premočna za vse, a igralci gotovo z doseženim sedmim mestom ne morejo biti zadovoljni. Nenazadnje so lani osvojili drugo mesto in bili do konca v boju tudi za naslov prvaka. Veliko je letos pokazala mlada ekipa B je to!? – Šport design, ki je na koncu osvojila osmo mesto. Mladci so nabrali tudi precej izkušenj za nadaljnje igranje futsala. Ekipa NK Rob Strehe Škof je v začetku kazala velik potencial, a konstantnosti ni bilo, imeli pa so tudi kratko klop, kar je bilo na nekaterih tekmah usodno. Višje od devetega mesta tako ni šlo. Predzadnja ekipa, ŠD Predstruge Bar na štacjon je pred letošnjo sezono izgubila pomembne člane, ki so tokrat igrali v ekipi ŠD Račna. Tako več kot dve zmagi ni zmogla, so bili pa, tako kot že večkrat, najboljši v tekmovanju fair playa, kar je postalo že kar njihova glavna značilnost. Zadnjeuvrščena ekipa ŠD Prikaz – risi je na veliko tekmah pokazala veliko, več kot kažejo rezultati in zadnje mesto na lestvici. A nekako dobre igre igralci niso znali kronati z ugodnim rezultatom. Vse preveč napak jih je prikovalo na dno lestvice.

Ob vseh zanimivih tekmah je razumljivo tudi to, da je bilo tesno tudi v tekmovanju za najbolj fair play ekipo in za najboljšega strelca. Fair play pokal je ponovno prejela ekipa iz Predstrug, ki se jim je v zadnjih letih izmuznil le enkrat. Velik dosežek.

Pred zadnjim krogom so bili v vodstvu lestvice strelcev trije igralci, ki so nekoliko odskočili od ostalih. V zadnjem krogu je Gašper Novak (NK Rob Strehe Škof) edini od njih zadel in tako s 16 zadetki osvojil naziv najboljšega strelca lige. Žal Sašo Papež, ki je bil do poškodbe prav pri vrhu, ni mogel odigrati skoraj celega jesenskega dela.

Zaključni krog je bil odigran na igrišču v Predstrugah. Zbralo se je veliko gledalcev in podpornikov ekip. Za celotno letošnjo ligo velja, da je bila zelo zanimiva, vzdušje na tekmah zelo dobro, le občasno pa se še vedno, predvsem na tribunah, pojavijo dogodki, ki s športnim navijanjem nimajo veliko skupnega. In ko gledamo na šport, ga moramo videti v celoti.

Vodja letošnje lige je bil v imenu Zveze športnih organizacij Dobrepolje njen sekretar Boštjan Grandovec. Tekme je v večini sodil glavni sodnik Darko Bobar.