Komentar drugega kroga futsal lige 2016

24th Apr 2016 Novice

Drugi krog letošnje futsal lige je bi odigran v petek, 22. 4. 2016, na igrišču v Predstrugah. Organizator kroga je bila ekipa ŠD Ponikve.

V prvi tekmi je ekipa ŠD Dobrepolje Snežak za svojo deveto zaporedno tekmo brez poraza (vključujoč tudi lansko sezono) premagala ŠD Predstruge (3:1).  Ob tem so si proti neugodnim “Štacjonarjem” priigrali še nekaj lepih priložnosti. ŠD Dobrepolje Snežak ostaja z dvema zmagama v boju za vrh.

Vrh kroji tudi ekipa A je to!? Šport design. V drugi tekmi so premagali Galaxy team in upravičili vlogo favorita. Rezultat je bil 4:1. Tekma je bila polna ritma in tudi priložnosti. Galaxy team je na koncu poskusil tudi z igro brez vratarja, a preobrat jim ni uspel.

V derbiju kroga je lanskoletni prvak, ŠD Kompolje – K team, še drugo tekmo zapored razočaral svoje privržence. Po neodločenem rezultatu v prvem krogu so tokrat izgubili z visokih 1:5 proti Outsiderju. Začetek sicer ni kazal takega razpleta, saj je bil po prvem polčasu rezultat 2:1. V drugem polčasu pa so outsiderji izkoristili nekaj priložnosti in zasluženo zmagali. S takim pristopom lahko premagajo vsako ekipo. K team kljub dobri zasedbi ni našel pravega ritma in jih čaka v nadaljevanju veliko dela, če hočejo ostati v boju za ponovitev lanskega uspeha.

V zadnji tekmi je ekipa ŠD Ponikve na podlagi izkušenj in rutine premagala mladce iz Zapotoka. Dva od treh golov je dosegel neuničljivi Boštjan Strnad – Mali. Zadnji gol je v zadnji minuti dosegel Tine Klinc. Jure Potočar je zaustavil vse strele ekipe KMN Zapotok in ohranil mrežo nedotaknjeno.

Sledi prvomajski premor, tretji krog bo na sporedu v petek, 6. 5., na igrišču v Kompoljah.