Komentar prve polovice futsal lige 2016

05th Jun 2016 Novice

S tekmami 7. kroga se je končala prva polovica tekem v dobrepoljski futsal ligi. Pred poletnim premorom bosta odigrana še dva kroga.

Na vrhu je gneča. Z osvojenimi 16 točkami se na najvišji stopnički prerivata ekipi A je to!? Šport design in Outsider ŠD Struge. Prvi imajo nekoliko boljšo razliko v zadetkih, zato imajo status vodilne ekipe. Tesno obema sledi ekipa ŠD Ponikve, ki je v zadnjem krogu zamudila priložnost, da bi se z enakim številom točk na vrhu prerivali kar trije.

Nekako v zlati sredini se nahaja ekipa ŠD Dobrepolje Snežak z zbranimi 11 točkami. Sledijo tri ekipe, katere ločuje po ena točka – ŠD Predstruge, ŠD Kompolje – K team in Galaxy team. Nekoliko je zaostala ekipa KMN Zapotok, ki je še edina brez zmage.

Najboljši strelec na polovici tekmovanja je zanesljivo Kristjan Čož (A je to!? Šport design), ki je zadel povprečno dvakrat na tekmo, skupno 14-krat. Sledita dva Blatnika (Nejc in Silvo) iz ekipe Outsider ŠD Struge s po sedmimi goli.

Lestvica fair playa začenja ekipa KMN Zapotok, sledita pa ekipi ŠD Kompolje – K team in ŠD Predstruge.

Liga je zelo izenačena in vsaka ekipa lahko ob popolni zasedbi premaga vsako. Favoriti se lahko hitro opečejo, kar se je pokazalo večkrat, posebej v 7. krogu., kjer smo videli kar tri neodločene rezultate. Videti je, da nekatere mlajše ekipe v igri napredujejo (Galaxy team, ŠD Predstruge, tudi KMN Zapotok), a jih tudi večkrat izdajo posamične napake. Izkušenejše in po imenih kakovostnejše ekipe delajo manj napak, a so vseeno zelo odvisne od igralske zasedbe na posameznem krogu. Vsaka odsotnost nosilca igre se v tako izenačeni ligi hitro pozna.

Tekme so povečini zelo dobro obiskane. Odlično vzdušje vseeno zmoti naraščajoča napetost (predvsem ob igrišču), ki je za samo zanimivost lige sicer dobra, a le do neke pametne meje. Različna mnenja morajo bogatiti ligo in šport nasploh. V nekaterih primerih pa glasne pristranske pripombe otežujejo delo igralcem in sodniku. Ti so potem podvrženi večjemu pritisku in posledično tudi napakam. Duh fair playa mora biti podlaga za športne tekme. Včasih pa se človeku zazdi, da je pri nekaterih posameznikih duh fair playa založen pod škatlama z napisoma Osebne zamere in Zmaga za vsako ceno.

Tekmovanje se nadaljuje z osmim krogom v petek, 10. junija, na igrišču v Predstrugah.