Končana je dobrepoljska futsal liga, prvaki prihajajo iz Kompolj

07th Okt 2018 Novice

Ekipa Okrepčevalnica Zora ŠD Kompolje je prepričljiva zmagovalka letošnje lige. Na dvanajstih tekmah je morala le dvakrat priznati premoč nasprotni ekipi. Pokal za fair play sta prejeli ekipi ŠD Predstruge Bar na štacjon in Outsider ŠD Krajna, najboljši strelec pa je postal član zmagovalne ekipe, Denis Gale.

Bojan Novak

Sedem ekip se je merilo ob petkih zvečer. Po dvokrožnem sistemu je vsaka ekipa odigrala 12 tekem. Ob koncu tekmovanja je drugo mesto osvojila gostujoča ekipa KMN Kot & Harlekin, tretje pa ŠD Dobrepolje Veliki snežak. Naslov ekipe iz Kompolj je več kot zaslužen, saj so pokazali najboljšo igro in klonili le v 11. krogu, ko jih je z 2 : 1 premagala tretjeuvrščena ekipa ŠD Dobrepolje Veliki snežak, ter v zadnjem krogu, ko so že vedeli, da so osvojili naslov prvaka in jih je presenetila ekipa ŠD Predstruge Bar na štacjon .

Lestvica fair playa, ki sešteva prekrške, rumene in rdeče kartone ekipe, je bila veliko bolj izenačena. Prve tri ekipe je ločilo le nekaj točk, najmanj kazni pa sta zbrali ekipi ŠD Predstruge Bar na štacjon in Outsider ŠD Krajna.

Dominantnost ekipe iz Kompolj se kaže tudi na lestvici strelcev, saj je naslov najboljšega strelca osvojil  Denis Gale (17 zadetkov). Vsaj po en zadetek je doseglo več kot 50 igralcev.

Po zadnjem krogu v petek, 21. 9., je sledila podelitev pokalov in priznanj. S tem pa se je končala letošnja futsal liga, ki jo je uspešno do konca pripeljala Zveza športnih organizacij Dobrepolje.