Končana je FUTSAL LIGA DOBREPOLJE 2015

27th Sep 2015 Novice

V petek, 25. 9. 2015, je v deževnem vremenu na igrišču v Predstrugah potekal še zadnji, osemnajsti krog letošnje futsal lige. Vprašanje zmagovalca je dobilo odgovor že teden prej, a je bilo vseeno zelo zanimivo in napeto. In to do zadnjih sekund.

Vreme se igralcev in gledalcev ni in ni hotelo usmiliti. A po drugi strani dež vedno poskrbi za kako presenečenje in zanimiv dogodek. Drseča žoga, luže in slabša vidljivost prav kličejo po napakah.

Začelo se je s tekmo med Galaxy team-om in ekipo Bar Majolka ŠD Ponikve. Ponikovci so bili v vlogi favorita in tudi začeli so tako. A sledil je odločen odgovor galaxy-ja in znižanje rezultata na 3:5. To je pomenilo, da bi ob še enem doseženem golu Bar Majolke Galaxy team izgubil prednost boljše razlike v zadetkih proti ekipi ŠD Predstruge in to bi pomenilo, da bi izgubili tudi boj za 6. mesto. A v drugem delu žoga nikakor ni našla poti v gol in ostalo je pri 5:3 za Ponikovce. Ti so osvojili končno 4. mesto, Galaxy team pa je ubranil šestega.

Sledil je derbi kroga med letošnjimi in lanskimi zmagovalci – K-team ŠD Kompolje proti Futsal klubu Dobrepolje. K-team je imel na sebi že nove majice z napisom “PRVAKI”, Futsal klub pa je poskušal priti na končno 2. mesto ter iz njega izpodriniti ŠD Dobrepolje Snežak. Zaradi tega boja in zaradi prestiža so odločno krenili in gledalci smo lahko uživali v borbeni in kakovostni predstavi. Futsal klubu se v začetku ni prav nič poznalo, da je gol branil Miha Babič, ki “po poklicu” ni vratar. Kristjan Čož je bil spet aktiven in tisti jeziček na tehtnici, ki je le-to stalno nagibal v prid Futsal kluba. Na drugi strani je spet največ pokazal Mitja Kovačević, ki je imel dobro podporo v Primožu Padarju. Za derbi smo videli zelo veliko golov, verjetno bi jih bilo v suhem vremenu le manj. Na koncu je bilo 6:4 za Futsal klub, kar je bil šele drugi poraz K-teama. Tekma v tekmi je bil tudi obračun za najboljšega strelca lige. Pred tekmo je imel Žan Marolt (Futsal klub) 2 gola prednosti pred Mitjo Kovačevićem. Oba sta tudi na tej tekmi pridno polnila nasprotnikovo mrežo in dala kar polovico vseh golov. Žan je zadel trikrat, Mitja dvakrat in tako je pokal za najboljšega strelca odnesel Žan Marolt (21 golov na 16 tekmah).

Na koncu je bil na sporedu še obračun med ekipama ŠD Dobrepolje Snežak in KMN Zapotok. Zapotočani so v prvem delu že odščipnili 2 točki in tudi tokrat so se pokazali kot izredno neugoden nasprotnik. Snežaki so potrebovali minimalno zmago, ki bi jih pripeljala na končno drugo mesto. Tekma je bila zelo izenačena, Snežaki so si pripravili nekaj več priložnosti, a prav učinkoviti niso bili. Tako so v zadnje minute vstopili s prednostjo 2:1 in že je kazalo, da jo bodo uspeli obdržati. Takrat pa je žogo na robu kazenskega prostora dobil Sandi Puželj, preigral vratarja Hrovata in praktično iz mrtvega kota s pomočjo vratnice zadel za izenačenje. Sledil je le še pisk sodnika in Snežaki so se morali zadovoljiti s končnim tretjim mestom.

Sledila je še zaključna podelitev pokalov ter fotografiranje. Pokal za najboljšo ekipo je v imenu ekipe K-team ŠD Kompolje dvignil Rok Tekavčič, drugo mesto je osvojil Futsal klub Dobrepolje, tretjega pa ŠD Dobrepolje Snežak. Najboljši strelec je Žan Marolt, pokal za fair playa pa je (tudi malce presenetljivo) šel v roke ekipe ŠD Predstruge.

Liga je pod streho. Letos je bilo še posebej veliko derbijev, saj se je kar pet ekip skoraj do konca borilo za naslov prvaka. Videli smo tudi izenačen boj preostalih štirih ekip za 6. mesto. In nenazadnje je bila to prva liga, ki smo jo izpeljali preko te spletne strani.

Čas hitro teče in kmalu bo spet pomlad, ko bomo pripravili novo ligo. Do takrat pa bo večji poudarek na dvoranskih športih. Uživajte v športu!