Krog pred koncem že odločitev o prvaku futsal lige 2015

21st Sep 2015 Novice

V derbiju predzadnjega kroga je ekipa K team ŠD Kompolje premagala ekipo Bar Majolka ŠD Ponikve (3:1) in že pred zadnjim krogom osvojila letošnjo ligo.

K team je zasluženo zmagal, saj je bil večino tekme podjetnejši in nevarnejši tekmec. Njihov uspeh je zaslužen, saj so na petnajstih tekmah kar trinajstkrat zmagali, enkrat remizirali (2:2 proti Outsiderju) in le enkrat priznali premoč (12. krog, 2:4 proti ŠD Dobrepolje Snežak). V zadnjem krogu se bodo srečali s Futsal klubom Dobrepolje in po njihovih besedah bodo še enkrat pokazali čvrsto predstavo in poskušali sezono zaključiti z zmago.

V zadnjem krogu pa moramo dobiti še najboljšega strelca lige. Z osemnajstimi zadetki trenutno vodi Žan Marolt, dva gola manj pa ima Mitja Kovačevič. Ostali najbrž zaostajajo že preveč (vsaj 5 golov).

Odločena je tudi že lestvica fair playa. ŠD Predstruge je odigralo že vse tekme in zbralo 40 točk ter premočno “nadigralo” ostale ekipe v fair playu.

Sicer pa je bilo v 17. krogu odigranih kar 5 tekem, saj je bila odigrana tudi tekma zadnjega kroga med Outsiderjem in Futsal klubom Dobrepolje – mladi. Presenetljivo ali pa tudi ne, rezultat je bil 4:4.

Mladi iz Futsal kluba so pred tem odigrali že tekmo proti Galaxy teamu, ki je po preobratu slavil z 2:1. Outsider je svojo prvo tekmo odigral proti  ekipi ŠD Dobrepolje Snežak. Snežaki so upravičili vlogo favorita in z rezultato 4:2 še podaljšati odlični jesenski niz.

V preostali tekmi se je tekma dveh izenačenih nasprotnikov (ŠD Predstruge, KMN Zapotok) prelomila v drugem delu, ko so domačini povsem zagospodarili in preobrnili rezultat, ki je na koncu kazal 5:3.

V petek, 25. 9., bo na sporedu zadnji krog. Odigrane bodo tri tekme, sledila pa bo podelitev priznanj. Lepo vabljeni!