Po poletnem oddihu nadaljevanje futsal lige

30th Avg 2015 Novice

Zadnji avgustovski vikend je na petkove večere spet vrnil futsal ligo.

V petek, 28. 8., so se ekipe po daljšem odmoru zbrale na igrišču v Kompoljah in odigrale tekme 13. kroga. Spomnimo, na sporedu je 18. krogov, zadnji se bo odigral 25. septembra.

Prvi sta na igrišče stopili ekipi KMN Zapotok in K team ŠD Kompolje. V vsakem dvoboju prvo- in zadnjeuvrščene ekipe pričakujemo gladko zmago vodilnih, a “Kompoljci” so se morali za zmago krepko potruditi. Do nekaj minut pred koncem je bil rezultat izenačen (1:1), v zadnjih petih minutah pa je K team le potrdil vlogo favorita in zadel še trikrat. Tako ostajajo glavni favoriti za osvojitev naslova, KMN Zapotok pa ekipa, kateri vedno nekaj malega zmanjka za uspeh.

Sledila je prava “kanonada” ekipe ŠD Dobrepolje Snežak, ki je razglašeni ekipi Galaxy team nasula kar 11 golov, ob tem pa je moral vratar Hrovat le enkrat po žogo v mrežo. Največ golov je dosegel Klemen Potočar, zanimivo pa je, da je za Snežake zadelo kar 8 različnih igralcev.

Pred derbijem smo videli še eno zanimivo tekmo med ekipama ŠD Predstruge in Futsal klub Dobrepolje. Kljub odlični tekmi vratarja ŠD Predstruge, Tadeja Cimermana, smo videli gladko zmago Futsal kluba (5:0). Futsal klub je tako ostal na vodilnem mestu, a z enakim izkupičkom kot K team in s tekmo več.

Sledila je poslastica – derbi med ekipama Outsider ŠD Struge in Bar Majolka ŠD Ponikve. Gre zagotovo za najbolj vroč derbi, saj vedno postreže z napetimi in vročimi situacijami. In tudi z odličnimi potezami dveh po slogu igre različnih ekip. Medtem ko se Outsider bolje znajde v hitri in dinamični igri, se izkušenejši “Ponikovci” bolje počutijo v počasnejši, a odličnih domislic polni igri. Derbi ni razočaral velikega števila gledalce. Sodnik je imel po pričakovanjih polno piščalko dela. Že v prvem polčasu se je med ekipama precej iskrilo, a vse je ostalo v okvirih sprejemljive igre. Prvi je zadel Urban Boben in povedel Outsiderje v vodstvo. A že po petih minutah so Ponikovci izpeljali odlično akcijo, ki jo je z zadetkom ob blizu kronal Jure Hočevar. V prvem polčasu je zadel še Igor Koščak in poskrbel za preobrat. V drugem polčasu je najprej udarila stara naveza Boštjan Strnad – Matej Strah. S klasično akcijo sta povišala prednost na 3:1. Le minuto kasneje je še drugič zadel Koščak in povišal na visokih 4:1. Outsiderjem ni v tem delu igre uspevalo nič.

Po odlični akciji je Outsiderjem vendar uspelo znižati na 2:4, nato pa je sledila vroča situacija po nenamernem udarcu s komolcem in neprimerna in nepotrebna prekinitev igre. Po dveh rumenih in enem rdečem kartonu se je igra le nadaljevala. Outsider je pritiskal, poskušal tudi z igro z vratarjem, a uspeha ni bilo. Nasprotno, dobili so še en gol in to pravo posebnost. Vratar Jure Potočar je zadel preko celega igrišča. Bar Majolka ŠD Ponikve napoveduje ogorčen boj do konca, Outsider pa bo čakal na kak spodrsljaj vodilnih.