Športno društvo Struge

Kratka predstavitev

Društvo je bilo ustanovljeno leta 1999, ko je bilo vpisano tudi v seznam društev. Glavni namen ustanovitve je bil spodbuditi čim več ljudi k ukvarjanju s športom in rekreacijo ter ustvariti pogoje za to. Društvo je na začetku sestavljalo 30 članov.

Od športnih aktivnosti je imel velik poudarek mali nogomet in košarka. Nogometne turnirje je društvo na začetku organiziralo na centralnem igrišču na Vidmu, saj igrišče v Strugah ni bilo dovolj veliko.

Po nekaj letih izgradnje so Struge leta 2003 dobile novo športno igrišče za potrebe šole in društva. Tako smo v Strugah lahko organizirali občinsko ligo, ter turnirje v nogometu in košarki. Leta 2007 je prišlo do spremembe na predsedniškem položaju. V naslednjem letu je prišlo do sodelovanja z sosednjim društvom iz Suhe krajine, s katerimi smo se zelo dobro povezali. Čeprav je društvo v zadnjih nekaj letih v zatonu, danes šteje okoli 40 članov. Predvsem nas veseli dejstvo, da smo poleg nogometa in košarke dobili še aerobno vadbo.

Želimo si, da bi starši v čim večjem številu spodbujali otroke k športu, da se bodo že kot mladi naučili ceniti šport in druženje. Menimo, da šport bistveno pripomore k razvoju otroka in razvoju vrednot.

Kontakt

Tine Pugelj
E: sd.struge@gmail.com
M: 041 532 997

Spletne povezave

Športno društvo Struge – Facebook

Koledar aktivnosti za leto 2015

– Odprti turnir v malem nogometu
– Medvaški turnir
– Turnir v košarki
– Aerobna vadba