Prvi krog futsal lige 2015

12th Apr 2015 Novice

Prvaki začeli z zmago, najizkušenejša ekipa dala lekcijo najmanj izkušeni, domačini premagani, “lokalni derbi” tesno Outsiderjem.

To so glavni poudarki prvega kroga, ki se je odvil 10. 4., na igrišču v Predstrugah.

V prvi tekmi med domačini in ekipo ŠD Dobrepolje Snežak smo videli lepo predstavo in tri zadetke. Domačini, katerih ambicije po besedah glavnega akterja, Aleša Tegla, merijo v prvo polovico tabele, so pokazali dobro igro in predvsem po zaslugi odličnega vratarja dolgo držali favorizirane Snežake v negotovosti. Dva gola v zadnjem delu igre sta stvari le postavile na pričakovano mesto. Kristjan Petrušen, kapetan Snežakov, je po tekmi povedal, da je cilj ekipe na vsaki tekmi čimbolje odigrati, zadovoljni pa bi bili s končno uvrstitvijo med najboljše tri.

V drugi tekmi smo videli na delu povsem različni ekipi. Izkušena ekipa Bar Majolka ŠD Ponikve je brez težav premagala mladce iz ekipe Futsal kluba Dobrepolje – mladi. Ob tem je priložnost dobil najmlajši igralec, devetletni Liam, ki je na tribuni požel veliko pohvalnih besed v smislu: “Lejga tamalga, iz tega pa še bo nekaj.” Ponikovci so tako naredili prvi korak proti cilju. Po besedah Mateja Straha ekipa namreč očitno cilja na osvojitev naslova, ki se jim je lani izmuznil za las. Mladci in Futsal kluba pa bodo seveda nabirali izkušnje in se na vsaki tekmi pod vodstvom Roberta Gačnika poskušali čim več naučiti.

Sledila je odlična tekma med prvaki, ekipo Futsal kluba Dobrepolje, in novinci v ligi, ekipo KMN Zapotok. Novinci so pokazali, da bodo težak nasprotnik za vse, saj so lanske prvake pripravili do tega, da so morali za zmago pokazati vse svoje znanje. Novinci želijo igrati dober, hiter nogomet, upajo pa na pošteno in športno ozračje ter dobro sojenje. Futsal klub Dobrepolje pa bo seveda poskušal ponoviti lanski uspeh in ob tem čim bolje uigrati ekipo za naslednjo klubsko sezono.

Za konec je sledil razburljiv lokalni derbi novih ekip – Outsider ŠD Struge in Galaxy team. Tekma je prinesla 7 golov, kar 12 prekrškov in en rumeni karton, ekipi pa sta pokazali, da bosta resen preizkus za vse nasprotnike.

Na tekmah se je zbralo veliko gledalcev in veseli nas, da smo začeli na tak način, Naslednji krog bo odigran 17. 4. na Vidmu. Na delu bomo videli tudi ekipo K-team ŠD Kompolje, ki je bila v prvem krogu prosta. Vabljeni.