Še dva kroga do konca futsal lige Dobrepolje 2015

12th Sep 2015 Novice

V petek, 11. 9., se je na igrišču v Kompoljah odigral 16. krog letošnje futsal lige. Do konca tako ostajata še dva.

V prvem derbiju kroga je Futsal klub Dobrepolje, ki še upa na ponovitev lanskega naslova, kar z 10:4 odpravil ekipo Outsider ŠD Struge, ki se ji je jesenski del popolnoma ponesrečil. Kar šest golov je dosegel Žan Marolt in tako prevzel vodstvo na lestvici strelcev. Zdaj ima kar nekaj zaloge pred prvim zasledovalcem, Mitjo Kovačevičem (18:15).

Futsal klub ima do konca še eno tekmo, njihov  zaostanek za K-teamom pa so tri točke. K-team ŠD Kompolje je bil v tem krogu s 3.1 boljši od ŠD Predstruge, do konca pa jih čakata še dve težki tekmi, iz katerih morajo iztržiti vsaj točko, da postanejo zmagovalci lige. V predzadnjem krogu se bodo pomerili s ekipo Bar Majolka ŠD Ponikve, v zadnjem pa s Futsal klubom Dobrepolje. V primeru neuspeha proti “Ponikovcem”, bi znala biti zadnja tekma prava poslastica, saj bi, tako kot lani, prav zadnja tekma dala zmagovalca lige.

Vse skupaj se lahko dodatno zaplete, če dve zmagi v zadnjih dveh tekmah iztrži ekipa ŠD Dobrepolje Snežak. Ti so v drugem derbiju premagali večne tekmece, Bar Majolko s 3:1. V predzadnjem krogu jih čakajo outsiderji, v zadnjem pa KMN Zapotok, ki jim je v prvem delu odščipnil dve pomembni točki.

V derbiju dna lestvice je ekipa KMN Zapotok s 4:1 premagala ekipo Futsal klub Dobrepolje  – mladi in jih tako tudi prehitela na lestvici.

Na lestvici fair playa zaenkrat najbolje kaže ekipi ŠD Predstruge.

Vabljeni na tekme 17. kroga, ki bodo na sporedu v petek, 18. 9., na igrišču v Predstrugah.