Tretji krog futsal lige 2015

25th Apr 2015 Novice

Športno igrišče v Predstrugah je v petek, 24. aprila 2015, gostilo tretji krog futsal lige. Organizator je bila ekipa Bar Majolka ŠD Ponikve.

Glavni poudarki: Prvi poraz za ekipo ŠD Dobrepolje Snežak, prva zmaga za ekipo Galaxy team, novo ime na vrhu lestvice strelcev, tri ekipe še brez poraza.

Uvodna tekma je potekala še v prijaznem sončnem vremenu in videli smo lahko ponovno odlično in čvrsto igro “Ponikovcev”, ki z zmagami v uvodnih treh krogih samo potrjujejo, da so eni glavnih kandidatov za naslov prvaka. Žilava in hitra ekipa KMN Zapotok je sicer nudila zelo dober odpor, a za zmago ni bilo dovolj. Pod vodstvom neuničljivega Malija ekipa Bar Majolka ŠD Ponikve deluje res prepričljivo. Mario Strnad je v vratih pokazal, da nekdanjega vratarskega občutka še zdaleč ni izgubil.

V tekmi dveh ekip Futsal kluba Dobrepolje presenečenja ni bilo. Starejša, izkušenejša, ekipa sicer ni odigrala tekme leta in mladci so jih na momente kar dobro namučili. Vratar Babnik je bil eden najbolj zaposlenih na igrišču. Ekipa mladih deluje na igrišču vse bolje, a obenem naredijo igralci še preveč individualnih napak za kak končni uspeh. A njihov čas še prihaja, zagotovo so jim te tekme več kot koristne.

Prvi polčas tretje tekme med ekipama Galaxy team in ŠD Predstruge je minil v znamenju iskanja poti “galaktikov” do mreže za hrbtom vratarja Cimermana. Ni jim je uspelo najti, zato pa so zadeli domačini. V drugem polčasu je ekipi Galaxy team le uspel preobrat in z dvema goloma so le slavili svojo prvo zmago letos. Igralci ŠD Predstruge pa iz tekme v tekmo dokazujejo, da lahko vsaki ekipi nudijo dostojen odpor.

Sledila je še tekma dveh neporaženih ekip in ta status je uspelo obdržati ekipi K team ŠD Kompolje. Ker so bili v prvem krogu prosti, imajo nekaj točk manj kot še preostali neporaženi ekipi, a s to zmago so napovedali boj za sam vrh. Snežaki so doživeli prvi poraz, ki zagotovo z njihove strani ni bil pričakovan.

Na lestvici strelcev je Jože Padar izgubil prvo mesto, saj ga je prehitel Mark Bahovec (Futsal klub Dobrepolje) – 5 golov v treh tekmah. Zanimivo je, da se med strelce vpisalo že kar 42 igralcev.

Sledi krajši prvomajski premor, četrto kolo bo na sporedu v petek, 8. maja, na igrišču v Kompoljah. Obetajo se vsaj tri tesne tekme, zato lepo vabljeni.