Veselka Pevec paraolimpijska prvakinja v streljanju!

11th Sep 2016 Novice

Sobota, 10. 9. 2016, bo z zlatimi črkami zapisana v zgodovino slovenskega paraolimpijskega športa. Tudi Dobrepoljci si bomo ta dan zapomnili, nihče pa ne tako kot Veselka, ki je zagotovo dosegla največji uspeh svojega življenja.

Kljub vsem težavam, ki jih je imela v pripravljalnem obdobju (težave z vidom in z diopterjem), se je tekme lotila po najboljših močeh. Že v kvalifikacijah je prikazala odlično dnevno formo in celo izboljšala dotedanji paraiolimpijski rekord. Imela je 0,4 kroga več kot njen reprezentančni kolega Franček Gorazd Tiršek. Ta je nato v finalu, kjer gre vse od začetka, streljal odlično in bil do zadnjega strela na vodilni poziciji. A v zadnjem krogu je Videmka ustrelila 10,7, Tiršek pa 10,1. Veselka se je lahko veselila izjemnega uspeha.

Na družabnih omrežjih je završalo, novica se je med kolegi invalidi in med Dobrepoljci hitro širila. Tisti, ki poznamo njeno življenjsko zgodbo, ji od srca privoščimo. Veselki bomo ob povratku pripravili posebno presenečenje, kamor bomo povabili vse naše občane. Za svojo vztrajnost, ki nam mora biti za vzor, si prav gotovo zasluži stisk roke!