Za nami je 12. krog FUTSAL lige, pred nami poletni premor

29th Jun 2015 Novice

V petek, 26. 6., se je na igrišču v Predstrugah odvil dvanajsti krog dobrepoljske futsal lige. Rezultati so bili zelo zanimivi, prav tako premiki na lestvicah po končani zadnji tekmi.

Pojdimo po vrsti. V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Bar Majolka ŠD Ponikve, ki si je, čeprav zdesetkama, hitro pokorila KMN Zapotok. Z tremi goli v prvih petih minutah so opravili že večino dela. Zapotočani so se do polčasa še uspeli rahlo približati, a v drugem delu sta vse upe na preobrat zatrla Matej Strah, ki je skupaj zadel kar štirikrat, in Jani Čampa (2 gola v drugem polčasu). Končni rezultat je bil kar 8:2.

V drugi tekmi so se pomerili kolegi iz Futsal kluba Dobrepolje. Mlada ekipa je dolgo držala korak s starejšo, ki je zapravila nekaj res lepih priložnosti. A nato se je le odprlo Kristjanu Čožu, ki je prvega od svojih treh golov dosegel v 15. minuti. V drugem polčasu se mu je pridružil še Žan Marolt, ki je skupaj zadel kar štirikrat (zanimivo, da je kar tri zadetke dosegel v razmaku treh minut). Miha Babič in Matic Adamič sta pristavila še po en zadetek, enako kot na drugi strani Matevž Klinc in Janez Bahovec. Končnih 9:2 je mogoče malo preveč za prikazano, a dejstvo je, da mladci delajo dobro in bodo čez kako sezono lahko že dlje časa parirali boljšim ekipam.

Sledila je tekma, ki je ekipo ŠD Predstruge umaknila z zadnjega mesta. Uspelo jim je namreč premagati Galaxy team, ki je sicer na polovici tekme vodil z golom prednosti, v drugem polčasu pa ni več našel poti do mreže odličnega vratarja Cimermana. Sta pa na drugi strani uspela zadeti Matej Samec in Janez Lavrič in tako je bil končni rezultat 3:2. ŠD Predstruge se je tako s 6 točkami izenačilo z nasprotniki, oboji pa imajo pred nadaljevanjem 3 točke prednosti pred zadnjeuvrščeno ekipo KMN Zapotok.

Prav na koncu smo videli še poslastico kroga, derbi med vodilnim K-teamom in vedno neugodno ekipo ŠD Dobrepolje Snežak. Vedno je tako, da tribune navijajo za izzivalca vodilnega in tudi tokrat ni bilo drugače. Vsi zasledovalci vodilne ekipe so imeli svojo računico. Prvi gol je padel nepričakovano hitro, že v tretji minuti je oster predložek s strani poslal Mitja Kovačevič. Žoga se je na poti nekoga dotaknila in premagala vratarja Hrovata. Na izenačenje ni bilo treba čakati dolgo. Odlični Kristjan Petrušen je izenačil tri minute kasneje. Do konca polčasa sta mreži mirovali, čeprav priložnosti ni manjkalo in daleč od tega, da bi na tribunah kdo zehal.

Drugi polčas je prinesel še več razburjenja. Brata Modic in Mitja Kovačevič na eni strani in zelo homogeni snežaki na drugi strani so stopnjevali tempo. Ob nekaj spornih sodniških odločitvah se je stopnjevalo tudi ozračje na tribunah. Sodniku je vendarle uspelo obdržati tekmo v mejah športne borbe, ki jo je s svojim golom začinil Aleš Kastelic. Ko je nekaj minut kasneje zadel še Marko Hočevar, se je zdelo, da je zmagovalec odločen. A “klapa” se s tem ni sprijaznila in je močno pritisnila proti golu nasprotnika. Snežaki so se osredotočili le na branjenje rezultata in ob tem naredili nekaj napak v protinapadih. Kazen je prišla v 37. minuti, ko je za znižanje na 2.3 poskrbel Urban Modic. Do konca je bilo še vroče, vse pa se je rešilo v zadnji minuti, ko je za končnih 4.2 zadel Klemen Potočar. Prava poslastica, ki pa je dodatno zakomplicirala stanje na lestvici.

Na prvih dveh mestih sta ekipi Futsal klub Dobrepolje in K team ŠD Kompolje, a ima Futsal klub tekmo več. Tesno za petami so še ekipe Bar Majolka ŠD Ponikve, Outsider ŠD Struge (s tekmo manj) in ŠD Dobrepolje Snežak. V jesenskem delu bo tako vsaka tekma med temi petimi ekipami derbi in prav vsaka tudi odločilna za končno uvrstitev.

Tudi na lestvici strelcev je tesno. S štirimi goli se je vodilnemu Mitji Kovačeviču na prvem mestu pridružil Matej Strah, zelo tesno za njima pa je še nekaj nogometašev. Na lestvici fair playa vodi ŠD Predstruge, na drugem mestu je ŠD Dobrepolje Snežak.

Sledi poletni počitek, ko si bodo nogometaši nabrali novih moči prav tako sodnik. Veselimo pa se lahko vsi skupaj petka, 28. avgusta, ko se karavana spet zbere na igrišču v Kompoljah. Že naslednji dan pa bo žoga spet v akciji …

Nasvidenje torej do konca avgusta. Naj bo lepo poletje za vse. Srečno in športno!